انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

پشت‌پرده رفتار عجیب ترامپ درباره ایران

اینکه رئیس‌جمهور آمریکا مدام ادعا می‌کند حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران موفق بوده است، اما نهادهای اطلاعاتی-رسانه‌ای این کشور گزاره را به‌شدت رد می‌کنند، سرخوردگی بزرگی برای وی ایجاد کرده است. 
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۹ - ۱۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 02
کد خبر: ۲۸۲۲۳۰

پشت‌پرده رفتار عجیب ترامپ درباره ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ هنوز زمان زیادی از توقف جنگ میان ایران و رژیم اشغالگر قدس نمی گذرد؛ جنگی که با تجاوز صهیونیست ها به ایران آغاز شد و با مقاومت جانانه ایران و البته وارد آوردن ضربات جدی به صهیونیست ها، به نقطه «توقف جنگ» رسید. 

 

مقام های ارشد سیاسی و نظامی کشورمان تأکید کرده اند، تهران به توقف جنگ از سوی دشمن اعتمادی ندارد و هر لحظه آماده است تا در صورت ماجراجویی تازه صهیونیست ها علیه کشورمان، واکنش های کوبنده‌تری نشان دهد. 

ترامپ دست به هر کاری زده است تا به همگان ثابت کند عملیاتش علیه سایت های هسته ای ایران موفقیت‌آمیز بوده است

یکی از نکات قابل تأمل روزهای اخیر، رفتارهای عجیب دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در پرونده ایران است. وی که فرمان حمله تجاوزکارانه هوایی به سایت های هسته ای کشورمان داد، اندکی بعد ژست قدرت گرفت و ادعا کرد، ایران حق غنی سازی اورانیوم ندارد و سایت های هسته ای ایران نابود شده است و البته خیلی زود با شوکی بزرگ مواجه شد.

 

شبکه سی.ان.ان اقدام به افشای گزارش نهادهای ارشد اطلاعاتی آمریکا کرد و در قالب آن تأکید شده، حملات آمریکا به سایت های هسته ای ایران موفق نبوده است و ایران توانسته بخش قابل ملاحظه ای از توانمندی های هسته ای اش را حفظ کند. 

 

در ادامه، طیفی از نشریات  و رسانه های آمریکایی نظیر نیویورک تایمز، آسوشیتدپرس و ان.بی.سی نیوز بر این موضوع تأکید کردند. در این راستا، ترامپ دست به هر کاری زده است تا به همگان ثابت کند عملیاتش علیه سایت های هسته ای ایران موفقیت‌آمیز بوده است. 

 

وی حتی مقام ارشد نظامی آمریکا را جلو دوربین ها آورد تا درباره نحوه عملکرد بمب های سنگرشکن آمریکایی که روی تأسیسات فردو ریخته شده بود، توضیح دهد و خبرنگاران و رسانه ها را قانع کند حمله موفق بود. 

 

با وجود این، آنچه واضح است ترامپ هنوز نتوانسته خود را از مهلکه ای که فکرش را هم نمی کرد در آن گرفتار شود، نجات دهد. در این نقطه سؤالی مطرح می شود و آن، اینکه پشت پرده دست و پا زدن های ترامپ در رابطه با حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران چیست؟ چرا می خواهد نزد افکار عمومی کشورش و جهان ادعا کند برابر ایران پیروز شده است؟ 

 

به نظر می‌آید در این رابطه باید سه نکته را مدنظر داشت: 

نخست، اینکه ترامپ از قبل حمله به ایران ژست رهبری جهان را گرفته بود و می خواهد به جهانیان نشان دهد قدرتمندترین رهبر جهان است. حال که می بیند روایت های ادعایی اش حتی از سوی خودِ آمریکایی ها زیر سؤال می روند، به شدت عصبانی شده و قمار خود را خیلی زودتر از آنچه که کشورش با دیگر کشورهای جهان طرف شود، باخته است. از این رو، به هر شکل ممکن سعی دارد از مهلکه جان سالم به در ببرد و خودش را فردی قاطع و قوی به جهانیان معرفی کند. 

 

دوم، اینکه ترامپ سرمایه سیاسی قابل توجهی در راه منافع رژیم صهیونیستی و شخص بنیامین نتانیاهو هزینه کرد. حال اینکه می‌بیند افکار عمومی منطقه و جهان و همچنین رسانه های آمریکایی، ایران را پیروز جنگ تحمیلی 12 روزه می دانند، شکست بزرگی برای رئیس جمهور آمریکاست. 

 

در واقع، وی نمی خواهد صرفاً هزینه داده باشد، بلکه می خواهد این نکته را برجسته سازی کند که به دستاوردهای بزرگی هم رسیده و این در حالی است که هرچه در این وادی بیشتر توضیح می دهد، شکستش عمیق‌تر می شود. 

اینکه افکار عمومی منطقه و جهان و همچنین رسانه های آمریکایی، ایران را پیروز جنگ تحمیلی 12 روزه می دانند، شکست بزرگی برای رئیس جمهور آمریکاست

سوم، اینکه وقتی ترامپ در گام نخست، شکست مفتضحانه ای از ایران متحمل می شود، طبیعی است در ادامه راه برای هر قدمی که قرار باشد خلاف منافع و امنیت ملی ایران باشد، باید بهایی گزاف بپردازد. در واقع رسانه های آمریکایی، نخبگان سیاسی و مردم این کشور، ترامپ را راحت نخواهند گذاشت و وی را با سیلی از فشارها مواجه خواهند کرد و از وی می‌پرسند، چرا باید در راستای منافع رژیم صهیونیستی با منافع و امنیت ملی آمریکا بازی کند؟ 

 

از این رو، ترامپ می خواهد این‌طور القا کند حساب شده گام برداشته و توانسته است علیه ایران دستاورد داشته باشد. گزاره ای که البته تاکنون نتوانسته برای رئیس جمهور آمریکا، قدرت‌آفرین و دستاورد ساز باشد. 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده